- 1 csomag kész leveles tészta
- szilvalekvár
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 citrom
- 2 csomag vaníliás cukor
A diótöltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral felverjük habbá, beleszórjuk a darált diót, a vaníliát és belereszeljük a citrom héját. A kész tészta felét kinyújtjuk, belerakjuk a tepsibe, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral. Megkenjük szilvalekvárral (de lehet más ízű is), erre kenjük a diótölteléket. Ezután a maradék leveles tésztát deszkán kinyújtjuk (kicsit keskenyebbre mint az alsót), rácsozóval végigmegyünk rajta, majd óvatosan feltekerjük a nyújtófára. Ráhelyezzük a tepsiben lévő tésztára, és finoman széthúzzuk, hogy a rácsok szélesebbnek látszódjanak. Tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
Vigyázat, mert hamar sül! Gyors, egyszerű nassolnivaló, saját recept, én találtam ki! 🙂 Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.