- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 dkg só
- 4 dkg zsír
- 10 dkg dió
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 40 dkg szilvaíz
Szokásos kelt tésztát készítünk, amit lisztezett gyúródeszkára helyezünk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk és háromszög formákat vágunk. A tésztaformák közepébe elhelyezzük a szilvaízt, és kifli formára feltekerjük. A sütőtepsit zsírral vékonyan megkenjük és sorban elhelyezzük a felcsavart kifliket, amiket felvert tojással megkenünk, durvára vagdosott dióval megszórunk és középmeleg sütőben pirosra sütünk. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Devecseri Kata receptje.