Íme a 2010-es év tortája nagyon leegyszerűsítve, ami így is hihetetlenül finom ám! 😉
Tészta:
- 6 tojásból kakaós piskótát sütünk, két lapra vágjuk
Töltelék:
- 60 dkg szilva
- 3 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl víz
- 2 evőkanál cukor
- 15-20 dkg cukor
- 1/2 csomag őrölt fahéj
Díszítés:
- aszalt szilvák
- fehér marcipánmassza
- olvasztott csokoládé
- 3 dl habtejszín
A töltelékhez 60 dkg szilvát 3 dl vízben megpárolunk, összeturmixoljuk. 2 csomag vaníliás pudingot 5 dl vízzel és 2 evőkanál cukorral csomómentesre keverünk, a szilvával összefőzzük, majd hozzáadunk még melegen 15- 20 dkg cukrot (attól függ, mennyire édes a szilva) és fél csomag fahéjat. Langyosra hűtjük.
Az aszalt szilvák elkészítéséhez mindegyiket fehér marcipánnal körbefogjuk, majd olvasztott csokiba forgatjuk. Ebből teszünk a töltelék közé is félbevágva.
Az egyik piskótalapot tortakarikával körbefogjuk, beleöntjük a tölteléket, közé aszalt szilvákat teszünk – amit előzőleg elkészítettünk -, majd a másik lappal befedjük. Jól lehűtjük. A piskóta tetejét csokival bevonjuk.
A díszítéshez 3 dl tejszínt keményre felverünk, körben bevonjuk a tortát, majd ízlés szerint díszítjük. Nagyon finom, jó étvágyat!
Réti Andrásné Judit receptje.