Előtészta:
- 20 dkg BL55 liszt
- 2 dl víz
- 1 dkg élesztő
Hozzávalók:
- 40 dkg BL55 liszt
- 1 dkg élesztő
- 1 evőkanál tönkölykorpa
- 2 evőkanál burgonypehely (elhagyható)
- 1, 5 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 dl víz
A hozzávalókból és az előtésztából rugalmas tésztát dagasztunk. 20 percig pihentetjük, majd gyengéden áthajtogatjuk kívülről középre. Ismét pihentetjük 30 percet. Ezután 10 db-ra elosztjuk, gömbölyítjük és ismét pihentetjük 15 percig. Végül formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a sütőt 220 °C-ra beállítjuk és 45 perc kelesztés után lepermetezzük vízzel, megszórjuk szezámmaggal, ismét lepermetezzük vízzel, majd 25perc alatt megsütjük. Ezután rácsra tesszük és vízzel lepermetezzük.
Rimay Marcsi receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!