A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 1 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- kevés tej
- reszelt citromhéj
- 3 tojássárgája
A tészta lekenéséhez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- a 3 tojásfehérje kemény habja
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió (lehet kókuszreszelék, mák, mogyoró is)
- 1 üveg magozott meggy
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral, a tojássárgájával, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. 3 cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk. A tésztacipókat egyenként tepsinagyságúra kisodorjuk és lekvárral megkenjük. Meggyszemekkel a két oldalát kirakjuk, a tésztát mindkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé, és kb. 8 cm-t szabadon hagyunk a tölteléknek.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a darált diót fakanállal könnyedén hozzákeverjük. A szabadon maradt rész betöltjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!