Tészta:
- Hattojásos piskótalap
Krém:
- 20 dkg étcsoki
- 1 csomag zselatin
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl tejszín
- 40 dkg fekete szeder
Amikor a piskóta kihűlt, ketté vágjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét gőz felett cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját két kanál cukorral, krémesre keverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott csokoládét a zselatint a tojás kemény habját és a felvert tejszínhabot. A torta köré karimát teszünk. Az alsó lapra rákenjük a krémet szeder szemeket teszünk rá. A másik lapot a tetejére tesszük és egy órát a hűtőbe tesszük, hogy dermedjen. Ha megdermedt a karimát levesszük róla és tejszínhabbal , szederrel díszítjük.Az oldalára csokidarabokat teszünk.Nagyon finom könnyű különleges torta.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok