Tészta az aljához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsír (hideg)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 evőkanál tejföl
A tészta megkenéséhez:
- 2-3 evőkanál lekvár
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 1/2 kg magozott meggy
- 4 közepes alma
- tetszés szerint cukor
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Krémhez:
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 8 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 2,5 dl habtejszín
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Ha kicsit ragad, akkor picit lisztezni kell. Félretesszük pihenni. Közben kimagozzuk a meggyet és felszeleteljük az almát (nem reszeljük). Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a gyúrt, kisodort tésztát, majd megkenjük vékonyan lekvárral. A kimagozott meggyre és a szeletelt almára először két kanálnyi zsemlemorzsát szórunk, majd ízlés szerint cukrot, és összekavarjuk. A kétféle tölteléket csíkokban felváltva rakjuk a lapra – meggyet, almát. A képen nagyon szépen látszik az elrendezés. Előmelegített sütőben 190°C-on 20-25 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a piskótatésztát, kettévesszük és az egyik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk. A félig megsült tésztát kivesszük a sütőből és a meggyes csíkra sárga piskótatésztát, az almásra kakaósat kanalazunk. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint 8 dl tejben, ízlés szerinti cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt, beleforgatunk 2,5 dl kemény habbá vert tejszínt. Ezt kenjük a kihűlt süti tetejére. Ha maradt ki tejszínhab, a puncsos krémre simítjuk.
A receptötletet Atkáriné Terikének köszönöm! NAGYON FINOM! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Váradi Gabriella receptje.