A tészta hozzávalói:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- fél dl olaj
- 25 dkg sütőtök
- 1 fél csomag sütőpor
- 1 kiskanál fahéj
- 18-20 dkg liszt
A krém hozzávalói
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg fehér csokoládé
- 125 g krémsajt
- 2 dl tejszín
A tetejére
- fehér és étcsokoládét tettem
A tököt már előre megsütöm és hagyom kihűlni. A tojást a cukorral és olajjal habosra géppel kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fahéjjal. A felvert tojáshoz hozzáadom a már kihűlt sütőtököt és a lisztes keveréket.Összedolgozom és egy 24 x 22-es sütőpapiros tepsibe elsimítom. 180 °C-on megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejbe beleteszem a pudingot a darabolt fehér csokoládét és a tűzhelyen folytonos keverés mellett besűrítem. Hidegre teszem hűlni, közben felverem a tejszínt porcukorral és fixálóval. A tészta amikor megsült lefordítom és lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni. Közben a pudingos fehér csoki is kihűlt géppel csomómentesre kikeverem, hozzáadom a krémsajtot és végül beleforgatom a felvert tejszínhabot. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítom és fehér és ét csokival díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!