- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg liszt
- 25 dkg sütőtök
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
A tetejére:
- sárgabarack lekvár
- durvára darált dió
1. A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
2. Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport. A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
3. A 9 x 24 cm-es sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.
4. Mikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt).
5. Megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.
Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! 🙂
Tündi konyha receptje.