Tészta:
- 600 g liszt
- 1/4 kg vaj
- 6 tojássárgája
- 125 g cukor
Töltelék:
- 8 tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 125 g hámozott, darált mandula
- 50 g apróra vagdalt cukrozott narancshéj
- 50 dkg reszelt csokoládé
Továbbá:
- barack íz
600 g lisztet gyúródeszkán elmorzsolunk 1/4 kg vajjal, beledolgozunk 6 tojássárgáját és 125 g cukrot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd a tepsi nagyságának megfelelő 2 lapot nyújtunk belőle. Az egyiket tepsibe téve, barackízzel megkenjük, és világossárgára sütjük. 8 tojásfehérje keményre vert habjába belekeverünk 150 g porcukrot, 125 g hámozott, darált mandulát, 50 dkg reszelt csokoládét és 50 g apróra vagdalt cukrozott narancshéjat. Ezt a keveréket rátöltjük a megsült lapra, a másikkal befedjük, tojással megkenjük, darabos kristálycukorral meghintjük, és az egészet szép sárgára sütjük. 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Forrás: BIDISTA