- 13 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 50 dkg áttört túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 25 g étkezési zselatin
- 1 csomag színtelen tortazselé
- babapiskóta (elmaradhat)
A felolvasztott margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot a jól áttört túróval összekeverjük. Felforralunk 2 dl tejet, közben 1 dl langyos vízben a zselatint feloldjuk, és a felforralt, de tűzről levett tejhez keverjük. Ezt a túróhoz öntjük, és az egészet jól átturmixoljuk. Vékonyan kiolajozott tortaformába öntjük. (Én kuglófformába szoktam.) Ha belekerült a túrós massza, akkor még teszünk bele savanyú gyümölcsöket (ribizli, eper), végül tehetünk rá babapiskótát is. Ezt próbáljuk meg egy kicsit belenyomkodni.
Pár órára hűtőbe tesszük. (Este készítem el, reggel pedig díszítem.) Másnap kifordítjuk a formából, egy kicsit a szélét késsel meg kell lazítani, és utána szépen kicsúszik. Savanykás gyümölcsöket (ribizli, eper, kivi) összedarabolunk, ezzel megtöltjük a kuglófforma közepét, majd a tetejét tetszés szerint díszítjük. Végezetül ráöntjük a tasakon található leírás szerint elkészített tortazselét.
Csongrádi Kata receptje.