- 1 kis csomag babapiskóta (200 g)
- 6 dl tej
- 2 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 6 evőkanál búzadara
- 2 dl habtejszín
- 3 dkg porcukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg puha margarin
- 1 dl tej a babapiskótához
A krémhez a tejet a cukorral és az elkevert tojássárgájával felforralom, majd amikor forr, lassan hozzáadom a búzadarát és a tejet, és besűrítem vele. Ezután langyosra hűtöm, és hozzákeverek 10 dkg puha margarint. A habhoz a tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, és darabolt csokoládéval összeforgatom. A babapiskótákat egy kisebb, magas falú edénybe helyezem éspedig úgy, hogy mindegyiket tejbe beleforgatom. Miután leraktam az edénybe, a tetejére a krém felét rásimítom, erre jön a csokis tejszínhab, majd ismét tejben megforgatott piskóta, krém, és végül a csokis hab. A tetejét egy kis kakaóporral lehintettem. 5-6 órás, vagy egy éjszakás hűtőben való várakozás után szeletelhető.
Domján Mária receptje.