- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1,5 dl tej
- pár csepp rum aroma
- 2 teáskanál porcukor
- 1 csomag háztartási keksz
A 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és az aromával. Egy jénai tál alját sorban kirakjuk keksszel, és meglocsoljuk a rumos-porcukros tej felével. A maradék kekszet egy külön tálba tesszük, és beáztatjuk a maradék tejben. A 3 csomag pudingport a 9 dl tejjel és a 6 evőkanál cukorral sűrűre főzzük és még forrón a ráöntjük a felét a jénaiban kirakott kekszre. Ennek a tetejére sorakoztatjuk szépen a többi beáztatott kekszet, és ráöntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét, és miután kihűlt 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon gyors, mindössze 20 perc alatt elkészíthető!
Mészáros Jánosné receptje.