Több receptes és gasztroblog oldalon találkoztam már a recepttel, azonban több leírásban vízzel főzik a pudingot, de ha van otthon 100 % – os almalé inkább azt használjunk – sokkal ízletesebb – én azzal készítettem. Cukor mennyiséget nem írtam, hiszen ez nagyban függ az almától. Szeretem a Jonagold fajtát, mert leveses és édes ízű.
A torta oldalát is tejszínnel szerettem volna bevonni, de csak 2 dl – es volt itthon. Sima bevonásra elég is lenne, de a rózsák mintázása igen sokat felemésztett, így maradt a pirított dió, de így még ízletesebb lett – szerintem.
- 1 kg alma
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4, 5 dl almalé
- babapiskóta
- cukor, fahéj – ízlés szerint
- 1/2 citrom leve
Díszítés :
- 2 dl Hulala habtejszín
- darált dió
Egy kapcsos ( kb. 23 cm ) tortaforma aljába, szorosan rakjuk le a piskótát.
Az almákat hámozzuk meg, reszeljük le és facsarjuk hozzá a citrom levét, majd egy lábosban pároljuk addig amíg elfő a leve.
A pudingport csomómentesre keverjük el az almalével és öntsük az almához. Főzzük sűrűre, közben édesítsük cukorral és fahéjjal.
Még még melegen kanalazzuk rá a felét a piskótára, majd rakjunk újabb sort és végül a maradék alma.
Hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe
Díszítsük felvert tejszínnel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!