Tészta:
- 4 tojásból sárga piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor)
- 4 tojásból kakaós piskóta (4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1/2 sütőpor)
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 narancs
- 8 dkg csokoládé
- 15 dkg cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 dl tejszín
A piskótákat megsütjük a hagyományos módon, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejből, a vaníliás pudingból, valamint a 15 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belereszeljük a narancs héját, a levében pedig feloldunk egy csomag zselatint, amit egy pillanatra megmelegítünk mikróban (fél percig). Ezt is hozzákeverjük a pudinghoz, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük habbá és lereszeljük a csokoládét. A kihűlt pudingba óvatosan, lazán beleforgatjuk a felvert tejszínhabot és a csokireszeléket.
A piskótákat kettévágjuk, felváltva rétegezzük a krémmel (sárga lap-krém-barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap). A tetejére is kenünk egy kis krémet, majd reszelt csokival díszítjük. A tetejét felvert tejszínhabbal is bevonhatjuk, és ízlés szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.