Tészta:
- 2 × 3 tojásból sárga piskótalap
- 2 × 3 tojásból kakaós piskótalap
Két sárga és két kakaós piskótát sütünk hagyományos módon 22 × 32 cm-es tepsiben.
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás purdingpor
- 15 dkg cukor
- 1 narancs
- 8 dkg csokoládé
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 dl habtejszín
A krémhez a tejből, a pudingokból a cukorral sűrű krémet főzünk, majd még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs kifacsart levében, egy pillanatra megmelegítjük a mikróban, aztán hozzákeverjük a pudinghoz. Hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt, a csokit pedig lereszeljük. A kihűlt pudingot óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a csokival.
Összeállítás:
- sárga piskóta
- krém
- barna piskóta
- krém
- sárga piskóta
- krém
- barna piskóta
A tetejére tejszínhabot simíthatunk és reszelt csokival is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.