Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg vaj
Csokoládékrém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg csokoládé
- 2-3 evőkanál tej
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg porcukor a torta beszórásához
A tojásokat szétválasztjuk, a vajat kézmelegre melegítjük. 10 dkg cukrot habosra keverünk a tojás sárgájával. A maradék porcukorral a tojás fehérjéből kemény habot verünk, könnyedén hozzákeverjük a tojássárgás masszához. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük. Lisztezett sütőlapra tortakarikával kijelöljük a tortalap helyét, a masszát a kijelölt helyre kenjük, majd 180 °C-os sütőben megsütjük. Késsel azonnal leválasztjuk a sütőlemezről, a tortakarikával szabályosra kiszúrjuk. (Ebből a mennyiségből 5-6 lapot süthetünk.) A kisült tortalapokat hagyjuk kihűlni.
A csokoládékrémhez a vajat puhára olvasztjuk, és a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A csokoládét darabokra törjük, kevés tejjel sűrűre főzzük, lehűtjük, hozzáadjuk a vajhoz, az egészet habos, könnyű krémmé keverjük. A kisült lapokat megkenjük a csokoládékrémmel, a tetejére tesszük a legszebbet, bevonjuk vékony csokoládékrémmel, betesszük a hűtőszekrénybe. Ha tetején megdermedt a krém, összekeverjük a kakaót a porcukorral, rászitáljuk a tortára. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.