Tészta:
- 8 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál liszt
- 1 nagy evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál cukor
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 12,5 dkg margarin
- 3 db Sport szelet csokoládé
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl tej
Bevonat:
- 3 db Sport szelet csokoládé
- 2 csomag tejszínhabpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- 1 csomag habfixáló
Díszítés:
- 10 szem eper
- kevés felvert tejszínhab
- kakaópor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A tojásfehérjéhez adjuk a kakaót, egyenként a tojássárgáját, és folyamatosan keverjük a habverővel, lassú fokozaton. Kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy kiolajozott 30 × 20 cm-es tepsibe rakunk sütőpapírt, majd beleöntjük a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
A krémhez a pudingot kevés tejben, cukorral, csomómentesre keverjük. A maradék tejet lábasba öntjük, beletesszük a margarint, a feldarabolt csokoládét, a pudingot, és sűrű krémmé főzzük. A piskótát megtöltjük a krémmel.
A bevonathoz a csokoládét apró darabokra vágjuk. Pici tejben elkeverjük a kakaót, a cukrot, a csokoládét és a margarint. Gázon összefőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tejszínhabport 2 dl tejben a habfixszel együtt kemény habbá verjük, a kihűlt kakaós krémhez adjuk, jól összekeverjük és bevonjuk vele a süteményt.
A díszítéshez az eper alját levágjuk, majd a kalapját is, megtöltjük tejszínhabbal, végül visszatesszük a kalapját. A szemét fogpiszkálóval készítjük úgy, hogy előtte belemártjuk kakaóporba.
Kránicz Györgyi receptje.