- 6 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 db Sport szelet csokoládé
- fél üveg magozott meggybefőtt
A 6 tojásfehérjét jó keményre fölverjük, majd kikavarjuk a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összekeverjük a habot és a cukros tojássárgáját, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport. Kimagozzuk a meggyet, apró darabokra fölvágjuk a csokikat, majd kevés lisztbe beleforgatjuk. Óvatosan a masszába keverjük. Az őzgerincformát kikenjük, lisztezzük, és a masszát beleöntjük. Mikor kisült, hűlés után szeleteljük.
Hasonlóképpen készül mint a piskóta, és egyszerű, gyors, finom süti!
Berzéteiné Földvári Julianna receptje.