Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- pici só
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
- fél csomag zselatinpor
- 2 evőkanál kakaópor
Díszítés:
- 3 db Sport szelet csokoládé
- kis olaj
- kis víz
- 1 csomag tojás alakú cukorka
- fél csomag tortadara
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle. Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan hozzáadjuk a masszához. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell), majd beleöntjük a masszát. Kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejszínt lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, majd kis lángon összeolvasztjuk. Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítás szerint. A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a zselatint, és hűtőben dermesztjük.
A kihűlt piskótát középen kettévágjuk, majd a két piskótát megint kettévágjuk. Az első piskótára rákenjük a krémet, és így tovább, míg el nem fogy mind a négy lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.
A tetejére a feldarabolt Sport szeleteket az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Az oldalát bevonjuk tortadarával. A tetejét kirakjuk a húsvéti tojásokkal.
Kránicz Györgyi receptje.