Tészta:
- 37 dkg liszt
- 5 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- kevés tej
Krém:
- 8 dl tej
- 10 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 rumaroma
Máz:
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál tej
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 szelet Sport csoki
Összegyúrjuk a tésztát annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen, majd 4 részre osztjuk és 30 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben a lapokat egyenként megsütjük. A krémhez a tejben elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukros-margarinos keveréket és az aromát. A mázhoz a margarinhoz adjuk a tejet, a porcukrot, a kakaóport, majd felfőzzük, beletördeljük a csokikat és jól elkeverjük. A lapokat a krémmel betöltjük, a langyos mázzal bevonjuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!