Tészta:
- 8 tojásos piskóta
Krém:
- 1 liter tej
- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg durvára vágott dió
- 10 dkg mazsola
- 1 rumaroma
- kb. 3/4 liter habtejszín
Először is megsütjük a piskótát, amíg sül, elkészítjük a krémet. Lassú tűzön elkezdjük főzni a pudingot a tejben a cukorral, mikor már majdnem kész, beletesszük a diót, és ha már jó a puding, elzárjuk és beletesszük a margarint, valamint a rumaromát is. Néha megkeverjük, hogy elolvadjon. A piskótát kettőbe elvágjuk, mind a két lapot mazsolával megszórjuk, a langyos pudingos krémet mind a két piskótán elosztjuk, majd megvárjuk, hogy teljesen elhűljön a krém a piskótán. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az alsó pudingos tortalapra rákenjük a felét. Beborítjuk a másik tortalappal, és erre is tejszínt simítunk. Végül az egész tortát tejszínnel díszítjük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
Kovácsné Szepesi Ági receptje.