Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor ( ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
- 0.5 dl étolaj
- 0.5 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
Krém: (vaníilás)
- 2 csomag vaniliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Krém: (csokoládés)
- 2 csomag csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
Tejszínes réteg:
- 5 dl növényi eredetű tejszín
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- 7 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz.Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra,hogy ne törjük nagyon össze. Körülbelül egy 25 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 °C-on megsütjük. A kétféle pudingot elkészítjük. Ha kész a puding lefedve hűlni hagyjuk. Ha már majdnem hideg akkor robotgéppel kihabosítjuk és hozzáadunk a felvert tejszínből 3 evőkanálnyit. Jól elkeverjük. Mindkét ízű pudinggal így járunk el. Tejszínes réteghez az 5 dl növényi eredetű tejszínt keményre verjük. A tetejére a hozzávalókat összeolvasztjuk simára keverjük. Összeállítás : Szükségünk lesz 1 db kakaós és 1 db sima piskótára. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingkrémet. Erre ráhelyezzük a sárga piskótát és rákenjük a csokis pudingkrémet. A maradék habot elkenjük a csokis pudingkrémen majd leöntjük a csokimázzal. A pudingos rétegeket megszórhatjuk durvára vágott pirított cukormázas dióval.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!