A tésztához:
- 8 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 fiola rumaroma
- 1/2 dl tej
- 10 dkg mazsola
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez, tálaláshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dl habtejszín
A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzákeverjük a fakanállal a lisztet. A tésztamasszát 3 részre osztjuk. Egyik marad sárgán, a másikba a kakaóport keverjük, a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23 × 34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, pudingporral, vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve 3 részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a harmadik krémet pedig összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.
Az vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, meglocsoljuk a tej és a rumaroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet. Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk és rásimítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük , hogy az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk.
Nagyon-nagyon finom, készítsétek el!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!