Tészta:
- 6 tojásból a szokott módon piskótát sütünk, ha kihűlt, eldaraboljuk (én kicsikre szoktam darabolni)
Krém:
- 6 tojássárgáját
- 25 dkg cukorral
- 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd
- 4 evőkanál liszttel
- 2 evőkanál (nem cukrozott) kakaóval és
- 1,5 liter tejjel felfőzzük
A tojásfehérjét felverjük, és a krémhez keverjük. A piskótadarabokat rumba áztatott mazsolával és dióval szórjuk meg. A krémet rétegesen rakjuk a piskótára úgy, hogy a rétegek közé felvert tejszínhab is kerüljön. A tetejét tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Nekem 2 nagy tál jénaival jön ki, és mikor enni szeretnénk, akkor kanállal kiszedjük egy tányérkára, rá a tejszínhab, a csokiöntet és vagdalt dió..
Isteni finom!
Erika receptje.