Piskótához:
- 6 tojás
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 l rostos őszibaracklé
- 5 dkg margarin
- 5 dl tejszín
- likőrbe mártott keksz
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb 10 percig sütjük. A vaníliás pudingport, a cukrot a baracklével felfőzzük, langyosan margarint keverünk bele. Amikor kihűlt a tésztára kenjük.A tejszínt keményre verjük és a krém tetejére simítjuk. Édes omlós kekszet likőrbe mártunk és sorba a tetejére rakjuk. A kekszek között hagyjuk ki kb 5 mm-t, hogy ha vágjuk a sütit akkor a késnek legyen helye. A kekszek tetejét be lehet vonni csokival.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!