- 24 db sárgabarack
- 24 szem egész mandula
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 1 csipet só
- 0,5 dl rum
24 szem (kb. 1 kg) sárgabarackot megmosunk, kettévágjuk, kimagozzuk. 24 szem (10 dkg) mandulát leforrázunk, 5 perc múlva leszűrjük, héját lepattintjuk, és tiszta konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. 25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot és 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverünk, egyenként beledolgozunk 6 tojássárgáját. 1 csipet sóval kemény habbá verünk 6 tojásfehérjét, és 25 dkg liszttel váltakozva óvatosan a tojásos masszához keverjük, végül hozzáadunk fél dl rumot.
Sütőpapírral kibélelt kb. 25 × 35 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, magházukkal fölfelé belenyomkodunk 24 szem felezett barackot. Mindegyik közepére 1 szem mandulát teszünk, befedjük a maradék 24 szem, vágott felével lefelé fordított, felezett barackkal, kissé bele is nyomkodjuk a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, deszkára csúsztatjuk, kockaformájú szeletekre vágjuk, tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.