- 35 dkg liszt
- 3 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl étolaj
- 300 g natúr joghurt (2 kicsi doboz)
- 1 csomag sütőpor
- kb. 18-20 db sárgabarack
- 7 evőkanál kristálycukor a sárgabarack szórására
Tetejére:
- porcukor
A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd beletesszük a tojásokat, a cukrot, az olajat és a joghurtot. Az egészet jó alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt 20 x 36 cm-es tepsibe egyenletesen belesimítjuk a tésztamasszát, majd a megmosott, kimagozott és feldarabolt sárgabarackokat a nyers tésztára rakosgatjuk. A gyümölcsök tetejét cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Miután kihűlt, tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!