Tészta:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 evőkanál cukor
- kb. 20 dkg liszt
- csipet só
Töltelék:
- 1 üveg sárgabaracklekvár
- 20 dk darált dió
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Öntet:
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
A tojásokat a cukorral, a sóval, a rummal és a tejjel keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, az olajat, és apránként az ásványvizet. Palacsintasütőben süssük ki. A töltelékhez a diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy először megkenjük lekvárral, erre szórunk 1-2 evőkanállal a diótöltelékből, majd feltekerjük. Egy jénait kivajazunk. A palacsintákat félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé a sütőtálba tesszük úgy, hogy ne teljesen fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, majd a palacsintákra ráöntjük. 170°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, és készre sütjük kb. 25-30 perc alatt. Tálalásnál szórhatunk rá porcukrot.
Kiss Imréné Magdi receptje.