A sárga tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 12 dkg finomliszt
- késhegynyi sütőpor
A barna tésztához:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
A töltelékhez:
- 30 dkg baracklekvár
A csokoládémázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 6 dkg margarin
- 3 evőkanál forró víz
A sárga tésztához a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a masszába, és egy nagy tepsit kivajazunk, lisztezzük és egyenletesen belesimítjuk. Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanúgy vajas, lisztes tepsiben kisütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenjük és összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét sárga stb. Az így kapott sütemény tetejére fektetünk egy nagyobb vágódeszkát és egy kb. fél kilós súlyt, vagy nehezéket és így hagyjuk legalább egy órán át. A nehezéket levéve kb. 1,5 centi széles szeletekre vágjuk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.