Tészta hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 db tojás
- 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlős sajtkrém)
- só (ízlés szerint)
Töltelék hozzávalói:
- 20 dkg sajt (karaván füstölt)
- 3 szál zeller levél
- 1 db tojás
- bors (ízlés szerint)
- 3 dl tejföl
- esetleg só (ízlés szerint)
Tetejére:
- kb. 5-7 dkg reszelt sajt
Kosárka amibe én készítettem, mérete: felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm
Elkészítés: /Nekem ebből az adagból 16 db lett/
1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
2. Töltelék készítése: A zeller szálról lecsipkedjük a leveleket, jól meg mossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzá adjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zeller levelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.
3. A tésztából egy nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a kosárka sütőformában egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét.
(Én két kávéskanálnyit tettem bele)
4. Előmelegített sütőben 170-180 °C-on, kb. 20-25 percig sütjük.
5. Mikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk (könnyedén kijön) a sütőformából és a tetejét megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!