Tészta:
- 1,5 dl langyos tej
- csipet cukor
- 1 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 1 dl étolaj
- 1 tojás
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
A langyos tejben a cukrot és az élesztőt összekevertem és letakarva felfuttattam. Kelesztőtálba szitáltam a lisztet, majd a sót elkevertem benne. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadtam a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt. Sima tésztává dagasztottam, majd a keverőtál fedelével befedtem és meleg helyen letakarva kelni hagytam. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítottam, fél cm vastag téglalap alakúra sodortam. Megkentem tejföllel, a reszelt sajttal megszórtam és feltekertem, mint a bejglit. 12 db-ra vágtam. A muffinformát kiolajoztam, majd a tekercseket beletettem. A sütőt begyújtottam és azonnal tettem a hideg sütőbe. Míg a sütő melegedett, a muffinok is szépen megkeltek. Szép aranysárgára sütöttem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!