- 50 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt)
- 1 natúr tömlős sajt
- 2 evőkanál tejföl
Az élesztőt felfuttatni, a hozzávalókat összedolgozni, ha túl száraz, adni hozzá tejfölt, ha ragad, akkor lisztet. 30 percig keleszteni, majd hajtogatni, azután 10 percig pihentetni, majd ismét hajtogatni. Ezután ujjnyi vastagra nyújtani, kiszaggatni, tetejét tojássárgájával megkenni és reszelt sajttal megszórni (ez még kb. 5 dkg sajt a 10 dkg-on kívül, de ha nagyon sajtosan szeretitek, lehet több is). 180°C-on megsütni és megenni. Jó étvágyat! 🙂
Kalcsu Mónika receptje.