A tésztához:
- 80 dkg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- kb. 5 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 150 ml étolaj
A krémhez:
- 2 tojássárgája
- 20 dkg lágy vaj
- 1 mokkáskanál só
A tetejére:
- 1 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt szétmorzsoljuk, 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót. A közepébe tesszük a megkelt élesztőt, étolajat, és langyos tejjel jól kidagasztjuk. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojás sárgákat a sóval, vajjal krémesre keverjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük fele krémmel és feltekerjük, mint a bejglit. A tojás sárgáját a tejföllel összekeverjük, a rudat lekenjük és háromszögeket vágunk a tésztából. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, kicsit távolabb, mert különben összenőnek. Reszelt sajttal meghintjük. A másik tészta cipóval is így járunk el. 25 percet még kelni hagyjuk és 190 °C-ra melegített sütőben szép pirosra megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!