- 40 dkg finom liszt
- 25 dkg margarin
- só (ízlés szerint)
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 tasak száraz élesztő
- 8 dkg reszelt sajt (legjobb a trappista)
- kb. 3 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
Krémhez hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg natúr tejszínes krémsajt (tömlős camping vagy medve)
- só (ízlés szerint)
- 10 dkg reszelt sajt
Oldalára:
- reszelt sajt (20 dkg)
1. Tésztához a lisztet a rámával, a sóval, pirospaprikával és az élesztővel elmorzsoljuk. A reszelt sajtot belekeverjük, majd tejföllel és a tojássárgájával tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
2. Ezután meglisztezett deszkán késfok (kb. 2mm) vastagságúra nyújtjuk, majd egy kb. 3cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C-on) megsütjük.
3. Miután 6-7 perc alatt elkészül,nem szabad otthagyni, mert hamar megsül és fontos, hogy világos színe legyen.
4. Amíg a korongok hűlnek, krémet készítünk. Ehhez a puha (szoba hőmérsékletű) rámát a többi hozzávalóval jól kikeverjük. 2-2 pogácsát a krémmel vastagon összeragasztunk úgy, hogy a fényes (fehérjével lekent) oldaluk legyen kifelé.
5. Egy kicsit összenyomkodjuk, hogy egy kis krém kijöjjön az oldalán, amit reszelt sajtban megforgatunk. ( De én úgy csináltam, hogy az oldalát külön jól bekrémeztem s ez után forgattam bele a sajtba).
Tipp: Én a krémbe tettem még egy kis /ízlés szerint/ szerecsendiót, őrölt köményt és őrölt fekete borsot. Így intenzívebb lett az íze …
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!