A tésztához:
- 16 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 8 tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 6 dkg liszt
A töltelékhez:
- 1 kis üveg sárgabaracklekvár
A mázhoz:
- 2 tábla tortabevonó
A szobahőmérsékleten megpuhult vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral, és gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Először az olvasztott csokit keverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal jól eldolgozzuk benne a lisztet. Töltsük kikent, kilisztezett tortakarikába, és mérsékelt tűzön süssük készre.
A kihűlt tortát vágjuk három lapba, és rétegezzük egymásra úgy, hogy mindegyiket megkenjük sárgabarack lekvárral. A tetejét és az oldalát is megkenjük lekvárral, majd leöntjük olvasztott csokoládéval. Dermedés után a mellé folyt csokit vágjuk le, olvasszuk meg, és ha szükséges, újból húzzuk át. Maradék olvasztott csokival kis papírtölcsérből rácsosan díszíthetjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk, aki szereti, tejszínhabot is tehet a szeletre.
A tortát éles késsel vagy damillal is lapba vághatjuk, de egészben is hagyhatjuk, és csak a külsejét kenjük meg lekvárral, a csokimáz alatt.