A tésztához:
- 3 db tojás
- 9 dkg porcukor
- 1 evőkanál étolaj
- 3 csomag rumpuncs ízű pudingpor
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kis csipet só
Az alsó lap kenéséhez:
- 10 dkg csokoládé
- 50 ml habtejszín
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 4 db oreó keksz morzsára törve
- 4 db oreó keksz darabosra törve
- 10 dkg vaj
- 150 ml Meggle cukrászhab
A bevonathoz:
- 9 dkg vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
A sütőt melegítsük elő 200 °C – ra. A 23×34 cm tepsit béleljük ki sütőpapírral. A tojást, a porcukorral, és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajt és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig ( kb 20 perc ). A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük,majd apránként hozzá keverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt apró darabokra vágott kekszet. A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük fényesre. A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreós,tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva. A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük,míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt,mivel hamar köt. Díszítő dekorral megszórtam. Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!