Egy igen régi receptkönyvben találtam, és gondoltam, megér egy próbát. Megérte! Tényleg nem egy mindennapi keksztekercs! 🙂
A tésztához:
- 30 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 dl meggylé (lehet befőttlé, rumosmeggy leve vagy rostos ivólé)
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél dl rum
- 20 dkg kimagozott és apróra vágott meggy (vagy befőtt)
A kekszhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a meggylevet. Jól összedolgozzuk, majd porcukorral meghintett alufólialapon fél centi vastagra kinyújtjuk (kb. 30 × 23 cm). Rásimítjuk a meggyes krémet, amit úgy készítünk, hogy a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a rumot és a meggyet hozzákeverjük. A „tésztát” felcsavarjuk, és alufóliába csomagolva hűtőszekrényben alaposan megdermesztjük.
Szabókiné Jung Andrea receptje.