Tészta:
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 9 evőkanál víz
- 2 evőkanál baracklekvár
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (200 g)
A 6 tojássárgáját a 30 dkg porcukorral, a 9 evőkanál vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál baracklekvárt, a 30 dkg lisztet, a sütőport, a 15 dkg darált diót és végül a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral kibélelt, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a lapot 2 részre vágjuk.
A krémhez a 2 csomag vaníliás pudingport 6 dl tejjel megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt 30 dkg margarint 30 dkg porcukorral habosra kikavarunk, és a kihűlt pudinggal eldolgozzuk.
Az első lapot meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük a krém felével, rárakosgatjuk az előzőleg kávéba mártott babapiskótákat (sorban egymás mellé), majd erre újra krémet kenünk, de hagyjunk egy kicsit a tetejére is. Beborítjuk a második lappal, amit szintén meglocsolunk rummal. A tetejét megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk darált, vagy durvára vágott dióval, majd fehér csokit reszelünk rá.
Váradi Gabriella receptje.