Tészta:
- 7 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 evőkanál víz
Krém:
- 7 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 3 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl víz
- 1-2 teáskanál rum
Tetejére:
- 3-4 dl növényi tejszín
- habfixálópor
- 5 dkg csokoládé
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C–on 15 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a vízzel és a rummal felfőzzük, majd még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A kész krémet a tésztára terítjük és 15 percig még sütjük. Ha kivettük a sütőből teljesen kihűtjük, majd rátesszük a tetejére a felvert tejszínhabot.
Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk. Fogyasztás előtt tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órahosszára.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.