- 30 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag csokoládés pudingpor
- 2 dl lefőzött kávé
- 2 tubus sűrített tej
- rum (ízlés szerint annyi, amennyire szeretnénk, hogy erős legyen)
A kakaót szárazon összekeverjük a cukorral, majd a pudingporral, és a rum kivételével az összes hozzávalóval feltesszük a tűzre. (Én egy jénai tálat használok mindig a felfőzésnél.) Állandó kevergetés mellett főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Ezután hagyjuk jól kihűlni. Miután kihűlt, szűrőn átszűrjük és hozzáadjuk a rumot. (Mindenki annyit tegyen bele, amennyire szeretné, hogy erős legyen!) Ebből a mennyiségből kb. 6 dl lesz. Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban átérik!
Sándor Zsuzsa receptje.
Kép forrása: Tea room