A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 2 kg alma
- ízlés szerint az almához cukor
- fahéj
- vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 8 dl tej
- babapiskóta
- rumaroma
A lisztet összedolgozzuk a vajjal, a porcukorral, a tojásokkal, a szódabikarbónával, a mézzel és a tejföllel. Kis pihentetés után 3 lapot sütünk belőle, egy közepes méretű tepsi hátán. (Hamar sül!)
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízesítjük fahéjjal, cukorral és vaníliás cukorral. Puhára pároljuk. A 8 dl tejben megfőzzük a 2 csomag pudingot.
A tészta alsó lapjára rákenjük az almakrém felét. Erre babapiskótákat helyezünk, amit meglocsolunk rumaromával, majd rákenjük a maradék almakrémet. Ezt befedjük a második lappal. Erre kenjük a kihűlt pudingot, majd rátesszük a harmadik lapot. Tetejét bevonjuk csokimázzal.
Kelemen Erika receptje.