Tészta:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 dkg kakaópor
A lapok közé:
- baracklekvár
- darált dió
- cukor
Máz:
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Egyenként kinyújtjuk mindhármat. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy világos lapot az aljára nyújtunk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukrozott dióval. Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk cukrozott darált dióval, végül a harmadik lappal befedjük és sütjük. A megsült tészta tetejére a máz hozzávalóit jól kikeverjük és a forró tésztára simítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
Tipp:
Ízlés szerint bármilyen más színű és ízű cukormázzal bevonhatjuk, ha idegenkedünk a nyers tojássárgája felhasználásától. Pl.: 20 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott-hűtött margarin, 1 evőkanál bármilyen aroma vagy ízesítő (elmaradhat). Kikavarjuk és kihűlt sütemény tetejére kenjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!