- 2 dl rizs
- 8 dl tej
- 3 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja (ízlés szerint)
A rizst leöblítjük folyó vízzel, majd a tejben puhára főzzük kevés vajon. Állandóan kevergetjük főzés közben, mert könnyen leég. Ha kész, a tűzről levesszük. A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az egészet a tejberizshez forgatjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és a rizses masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, kb. fél óra alatt aranyszínűre sütjük. Sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!