A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
A félbevágott muffinok lekenéséhez:
- 3 evőkanál baracklekvár
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál vaj
A krémhez:
- 2 dl tejszínhab (Oké habmester)
- 5 dkg tejcsokoládé
Az egész tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjal kend ki, majd adagold bele a masszát (csak 2/3 részig tele, mert sütés közben növekszik), és tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süsd meg kb. 15 perc alatt. A masszából 15 db muffin lett.
A töltelékhez a csokoládét olvaszd fel mikróban. A tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá az olvasztott csokoládét, és együtt verd kemény habbá. Tedd a hűtőbe a süti töltéséig.
A csokimázhoz valókat vízgőz felett olvaszd fel, majd a kihűlt muffinok tetejét mártsd bele. Amikor megszilárdult rajta a csokoládé, vágd ketté, kend meg baracklekvárral és oszd el a krémet mindegyik muffinon. Tedd rá a tetejét.
Ezt a sütit tepsiben is meg lehet sütni, ugyanez a mennyiség elég egy 20 × 30 cm-es tepsihez.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!