Tészta:
- 2 x 3 tojásos piskóta
Krém:
- 3 dl tejszín
- 1 rum aroma
- kakaópor (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- 3 dl tej
- 1 zselatin
Tetejére:
- 1 tejcsokoládés tortabevonó
- 2 evőkanál étolaj
A tejszínt a rum aromával, a cukorral és a kakaóporral kemény habbá verjük. Ezután hozzáöntjük a tejet és kellemesen lágy krémmé kidolgozzuk. Belekeverjük a zselatint (előtte elkészítjük a leírás alapján). Hűtőbe rakjuk kis időre. A piskóta lapra halmozzuk a kakaós krémet, majd erre még 2 dl habtejszínt felverünk és a tetejére simítjuk. A tortabevonót az étolajjal gőz felett felolvasztjuk. Elkenjük a piskóta lapon, míg meg nem dermed és kockákra vágjuk. Ezt rá pakoljuk a tejszínre. Két óra pihentetés után szeletelhető.
Fegyverneki Gyuláné Andi receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre.
Mary Sedici mondta
Isteni! Gyermekkori élmény. Ki kell próbálnom!