A tésztához:
- 25 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 7 tojás
- 7 dkg kakaó
- 5 dkg mogyoró
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 1 sütőpor
A töltelékhez:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg kakaó
- 7 dl tejszín (ha hulala vagy habmester tejszínt használunk, nem kell a zselatin)
- kevés zselatinpor
A mázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- étolaj
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral verd habosra. Szitáld bele a vaníliás cukorral vegyített lisztet és a kakaót. A fehérjét verd kemény habbá, majd a mogyoróval egyetemben óvatosan forgasd bele a kakaós masszába. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőben süsd meg. Amíg a tortalap kihűl, készítsd el a tölteléket. A tejszínt alaposan verd fel, és szitáld bele a kakaóval összekevert porcukrot, majd add hozzá a zselatint, amit a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően készítettél el. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
A tésztát vágd félbe, és kend meg a hideg töltelékkel. Az ét csokit olvaszd fel, keverd egyneművé az étolajjal, majd vond be vele az egész sütit. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Bné receptje.