A tésztához:
- 2 x 4 tojás
- 2 x 3 evőkanál finomliszt
- 2 x 1 evőkanál kakaópor
- 2 x 4 evőkanál cukor
- 2 x ½ csomag sütőpor
- 2 x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
- 8 dl Hulala vagy más növényi tejszín
- 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
- 2 dkg zselatin
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem 24 x 30 centiméteres tepsiben, majd hagytam kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott (de nem forró) csokit és a feloldott zselatint.
A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!