- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg csokoládé
- 2 evőkanál vaj
Krém:
- 1 csomag zselatinpor
- 5 dl tejszín
- 6 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál porcukor
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert tojáshabot. Ha a tészta megsült, lapjában félbevágjuk, és az egyik részét kenjük meg lekvárral. A csokoládét megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és rákenjük a lekváros lapra. Ha megdermedt, felvágjuk 5×5 cm-es négyzetekre. A zselatint áztassuk be fél dl vízbe, majd keverjük el kevés tejszínnel, a kakaóval, majd a többi tejszínt a cukorral habbá verve, ezt is keverjük össze a zselatinos keverékkel. Kenjük a tésztalapra a krémet, majd sorakoztassuk rá a csokoládés négyzeteket.
Disznos Emília-Erzsébet receptje.
Kép forrása: Aproséf