A tésztához:
- 12 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
- csipet só
- 1 kávéskanál mandula aroma
- 15 dkg liszt
A lekváros réteghez:
- 15 dkg meggylekvár
- 10 dkg csokidarabkák
- 1 evőkanál cseresznyepálinka
A mandulás habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg darált mandula
- 1 evőkanál mandula aroma
A tetejére:
- 5 dkg mandulapehely
Elektromos habverővel összekeverem a tészta hozzávalóit, morzsás állagú lesz. Ezt egy kivajazott, alufóliával bélelt 20 × 30 cm-es tepsibe nyomkodom, megszurkálom villával és sütőben 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és megkenem a pálinkával összekevert lekvárral, megszórom a csokidarabkákkal és ráöntöm a keményre vert mandulás habot (a hab nem lesz egészen kemény). Megszórom a mandulapehellyel, és 20-25 percre visszakerül a sütőbe. Addig sütöm, míg aranybarna nem lesz a teteje.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!